DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Citronfromage

A bunch of blue grapes

Kategori:

Desserter (efterretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres kold / Served coldAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Sæt husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Pisk æggeblommer og melis (sukker) godt, og tilsæt den revne citronskal og det halve af citronsaften. Pisk æggehviderne stive og pisk fløden stiv til flødeskum - hver ingrediens for sig. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den i vandbad (en skål eller lignende med varmt vand, hvori man anbringer noget der skal opvarmes, ofte i en beholder). Lad den svale med resten af citronsaften og hæld den i en tynd stråle i æggemassen. Når blandingen tykner, vendes (røres) de piskede æggehvider og flødeskummet forsigtigt i. Hæld fromagen i en skål. Stil fromagen koldt, så den kan stivne.

Servering:

Server citronfromagen kold pyntet med flødeskum og server evt. et glas varm solbærrom til.

Information:

Ordhistorie: fromage; en kold, luftig dessert der er lavet af æg, sukker og flødeskum som er stivnet med husblas og tilsat forskellig smag og evt. fyld; from+a/g/e; fra fransk fromage 'ost, sylte, budding'; fra latin formãticum 'hvad der er lavet i en form'.

Ordhistorie: rom; spiritus der destilleres af rørsukker, og som indeholder op til 80% alkohol; fra engelsk rum, som vistnok er en forkortelse af ældre rumbullion 'oprør, røren rundt', der vistnok er beslægtet med fransk rebouillir 'genkoge, give et opkog'.

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page