DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Cornflakes

Cornflakes klassisk

Cornflakes med mælk

A bunch of blue grapes

Kategori:

Desserter (efterretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres kold / Served coldAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(1 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

En portion cornflakes hældes i en dyb tallerken.

Servering:

Cornflakes serveres med kold mælk til at hælde over og evt. lidt sukker til at strø over. Velegnet som efterret. Også velegnet til morgenmad eller brunch.

Cornflakes benyttes også som ingrediens i f.eks. chokoladetoppe (cornflakestoppe).

Information:

Holdbarhed og opbevaring Cornflakes: Tørt, ved stuetemperatur (20-25°C), ikke sammen med stærkt lugtende varer. Åbnet: I tætlukket emballage: 1-2 uger. Da cornflakes har et meget lavt vandindhold, bør posen derfor lukkes tæt, når den har været åbnet - ellers bliver de halvbløde.

Portioner Cornflakes: Vejledende portionsstørrelse: 30 g.

Cornflakes er gyldne og sprøde majsflager, ristet i sukker, salt og malt.

Hårde majssorter, dvs. sorter, som har hårde majskerner, er velegnet til fremstilling af cornflakes. Majskernerne renses og brækkes i stykker. Den hårde majskerne bevirker, at den under brækningen går i store stykker. Herefter sorteres kim og skaller fra, og resten af majsen, som kaldes majsgrits, sigtes for at sortere de mindste grits fra. De store majsgrits koges nu i en blanding af vand, sukker, salt og malt, hvorefter de tørres, indtil de har et vandindhold på ca. 22%. Endelig presses grits'ene flade mellem to valser, hvorved de store majsflager opstår. Til sidst ristes flagerne, indtil vandindholdet er nede på ca. 3%.

Cornflakes har et højt indhold af kulhydrater. Kulhydrater er en vigtig energikilde - så vigtig at det anbefales, at ca. 60% af vores energitilførsel bør stamme fra kulhydrater.

Naturprodukters indhold af næringsstoffer kan variere.

Cornflakes er pakket efter vægt, ikke efter volumen. Indholdet kan synke sammen under transport.

Der findes to typer majs - sukkermajs som vi spiser som grønsager og fodermajs. Visse sorter søde majs har små "ører" og spidse kerner - de "popper", når de tørrede kerner opvarmes i olie eller i mikroovn. Popcorn smages som regel til med smør eller olie, men kan også sødes, f.eks. med karamel.

Ordhistorie: cornflakes; ristede majsflager som f.eks. spises til morgenmad med mælk på; fra corn+flake/s fra amerikansk-engelsk cornflakes 'majsflager' fra corn 'majs' (jævnfør korn) + flakes pluralis (flertal) af flake (jævnfør substantiv (navneord) flage).

Ordhistorie: korn; en græsart der dyrkes til føde for mennesker og dyr, f.eks. ris, majs, rug, byg, hvede eller havre = kornsort; fra fællesgermansk rekonstrueret form kurnan fra indoeuropæisk rekonstrueret form gjrnom; beslægtet med latin grãnum 'korn' (jævnfør gran i betydningen en lille partikel); beslægtet med kerne i betydningen (botanik) et lille frø i frugt, nødder og på korn som er omgivet af en skal = frø.

Ordhistorie: flage substantiv (navneord); et fladt stykke af noget; især noget som er brækket af et større stykke; fra fla/g+e fra sammenfald af to indbyrdes beslægtede ord: et der svarer til oldislandsk flaki 'brystværn af brædder', og et der svarer til oldislandsk flaga 'tyndt lag'.

Ordhistorie: grits; majskorn uden skal og kim; majsgrits.

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page