DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Chokoladetoppe

Cornflakestoppe

A bunch of blue grapes

Kategori:

Konfekt og slik etcetera.

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres kold / Served coldAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(6-8 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Smelt palminen (fedt udvundet af palmeolie; anvendes bl.a. til friture) i en gryde til den er flydende - den må ikke blive for varm, tag den fra varmen og rør flormelis, kakao og evt. reven appelsinskal i. De revne appelsinskaller giver konfekten en frisk smag, hvis det ønskes. Vend cornflakes i.

Sæt massen forsigtigt i små toppe formet med hjælp af 2 teskeer på en bageplade belagt med bagepapir og stil dem køligt - f.eks. i køleskab (+5°C) - i ca. 30 minutter.

Servering:

Kan serveres sammen med f.eks. kaffe.

Information:

Ordhistorie: cornflakes; ristede majsflager som f.eks. spises til morgenmad med mælk på; fra corn+flake/s fra amerikansk-engelsk cornflakes 'majsflager' fra corn 'majs' (jævnfør korn) + flakes pluralis (flertal) af flake (jævnfør substantiv (navneord) flage).

Ordhistorie: palmin; fedt udvundet af palmeolie; anvendes bl.a. til friture; palm+in; vist fra tysk Palmin; afledt af Palme (jævnfør palme).


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page