DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Rundstykker

A bunch of blue grapes

Kategori:

Kager og brød etcetera.

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres kold / Served coldAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(6-8 pers. [ca. 15 stk. rundstykker])

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Ovn:

Rør gæren ud i væsken sammen med salt og sukker. Hæld det italienske mel i. Bland det grundigt og tilsæt så resten af melet, lidt efter lidt. Ælt ikke mere mel i dejen, end den lige akkurat slipper fingre og skål. Drys lidt mel på hænderne og ælt videre i mindst 8-9 min. Tril dejen til en pølse og del den i 15 lige store klumper. Tril hver klump til en jævn og glat bolle.

Hvis man synes, at rundstykker - navnet til trods - skal være ovale, så kan man lave sine boller lidt aflange.

Hæld birkes i en skål og tril rundstykkernes overside heri. Sørg for at trykke dem let ned i frøene, så de sidder fast. Eventuelt tril rundstykkerne hele vejen rundt. Så bliver man ikke snydt for birkes, selvom man spiser underen.

Læg rundstykkerne på en plade med bagepapir og læg et stykke plastik (en opsprættet frysepose) over. Læg et fugtigt viskestykke oven på plastikken og stil rundstykkerne til hævning på et svalt sted i mindst 10-12 timer (natten over).

Sprøjt lidt vand på rundstykkerne med en forstøver og sæt dem i en 225°C varm ovn. Bag dem i 18-20 min. Sprøjt lidt vand på dem 2-3 gange, mens de bager. Lad rundstykkerne køle af på bageristen.

Rundstykkerne kan dybfryses.

Varm dem efterfølgende i 3-4 min. i ovn ved god til stærk varme (225-250°C). Derefter skal de tø færdige på risten på køkkenbordet i 10 min. Så er de optøede, men ikke upassende brandvarme i midten.

Servering:

Kan serveres sammen med f.eks. kaffe eller te.

Information:

Ordhistorie: gær; en grå svamp som formerer sig ved knopskydning; anvendes til at få bagværk til at hæve eller til fremstilling af alkohol i øl og vin; latinsk navn Saccharomycetacea; et fællesnordisk ord svarende til oldislandsk gerð; 'gerning, gær' (beslægtet med gøre), men påvirket af beslægtet nedertysk gere, tysk Gäre 'gær, gæring'.

Ordhistorie: gærdej; en dej der er hævet med gær.

Ordhistorie: gærbrød; et brød hævet med gær.

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page