DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Kogte ris 2

A bunch of blue grapes

Kategori:

Tilbehør etcetera.

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(1 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Kogeanvisning:
Mikroovn:

Kom ris, vand og lidt salt i en stor (4 liters) varmebestandig skål.

Låget lægges på med en tændstik (uden svovl) i klemme eller dæk med mikrobølgeovns-plastfilm (ekstra stærk og tyk egnet plastfolie), som ikke sættes for stramt på, da der skal være plads til dampen, når maden varmes op.

Sæt skålen i midten af mikroovnen. Hvis ovnen har drejetallerken, skal skålen kunne rotere frit under kogningen! Tjek også under kogningen - for at være sikker på at skålen drejer rundt. Et eventuelt grillelement må ikke være i brug ved tilberedning af de kogte ris. Brug kun mikrobølgeovnens mikrobølgefunktion - ikke konvektion. Det er vigtigt, at ovnen er helt ren, da urenheder og fedt nedsætter ovnens effekt.

Kog risene ved fuld effekt (750 watt) i 7-8 minutter. Tiden afhænger af den konkrete mikroovn, da alle mikroovne er forskellige. Prøv med kortest mulig tid. Man kan altid give længere tid.

Når risene er kogte, skal de stå og trække i endnu ca. 2 min. under tætsluttende låg. Risene løsnes med en gaffel og er serveringsklare.

Servering:

Kogte ris kan serveres varme til f.eks. fiskepinde med sur-sød dipsauce.

Information:

Ris opbevares tørt, ikke for varmt og ikke sammen med stærkt lugtende varer.

Løse ris er en langkornet Indica-ris, der dyrkes i Sydamerika. Risene afskalles og poleres. Polering er en overfladebehandling, som giver risene et glattere udseende. Løse ris indeholder mindst 85% hele ris.

Parboiled løse ris er en langkornet Indica-ris, der dyrkes i Europa. Risene gennemgår en vacuumbehandling inden afskalning og polering (overfladebehandling, som giver risene et glattere udseende). Vacuumbehandlingen sikrer, at risene ikke klæber, og at skallens indhold af vitaminer og mineraler presses ind i kernen og herved i stor udstrækning bevares. Parboiled løse ris indeholder mindst 85% hele ris.

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page