DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Fiskepinde

A bunch of blue grapes

Kategori:

Retter (forretter og hovedretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Pandestegning:

De dybfrosne fiskepinde steges, liggende enkeltvis, i varm olie, margarine eller smør ved middelvarme i ca. 3 min. på hver side, til de er brune og sprøde.

eller...
Friturestegning:

Varm olie, palmin (fedt udvundet af palmeolie; anvendes bl.a. til friture) eller ukrydret svinefedt op i en frituregryde eller i en stor gryde til det syder omkring den svovlfri ende af en tændstik (ca. 180°C).

De dybfrosne fiskepinde steges ca. 2-3 min. ved 180°C, til de er brune og sprøde. Rør rundt i gryden af og til for at adskille fiskepindene. Læg ikke mere end et lag fiskepinde i ad gangen.

eller...
Ovn:

De dybfrosne fiskepinde lægges, liggende enkeltvis, på bagepapir på en bageplade eller i ildfast fad og steges nederst eller næstnederst i en forvarmet ovn ved 200°C i 10-15 minutter, til de er brune og sprøde. Fiskepindene vendes én gang under stegningen.

og...

Lad de indbagte fiskepinde dryppe af på fedtsugende papir inden serveringen.

Servering:

Fiskepindene kan serveres varme med kold kartoffelsalat og dryppet med citronsaft eller med sur-sød dipsauce og f.eks. kogte ris eller med pommes frites og remoulade.

Information:

Ordhistorie: palmin; fedt udvundet af palmeolie; anvendes bl.a. til friture; palm+in; vist fra tysk Palmin; afledt af Palme (jævnfør palme).


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page