DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Chokolademuffins

(Muffins med chokolade)

Chokolademuffins med chokoladestykker

A bunch of blue grapes

Kategori:

Kager og brød etcetera.

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres kold / Served coldAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(6-12 pers. [12 stk.])

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Ovn:

Mel, sukker, kakao og bagepulver samt evt. vanillesukker kommes i en stor skål. Findel smørret heri. Tilsæt eventuelt chokolade hakket i grove stykker. Vend (rør) det hele godt sammen.

Pisk æg og mælk sammen. Lav en fordybning i melblandingen og tilsæt væsken og rør blandingen i dejen. Rør ikke for meget - dejen skal være ret blød.

Dejen fordeles i en smurt muffinplade med plads til 12 muffins (muffinform x 12) eller i smurte muffinsforme eller i papirskapsler, som sættes på en bageplade med bagepapir, men fyld kun halvt op - de hæver meget. Dejen bages med det samme.

Kagerne bages midt i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 15 minutter til de er brune, sprækkede og let krympet. En kødnål, der stikkes ind i midten, kommer ren ud, uden at der hænger dej ved den.

De nybagte muffins vendes ud efter to til tre minutter og afkøles på en bagerist.

Dekorer med kakaoglasur på de afkølede muffins.

Servering:

Muffins kan serveres sammen med f.eks. kaffe.

Information:

Under bagning må man aldrig åbne ovnlågen før kagerne er stivnet og ved at få lidt farve.

Smøring af bageforme:
Kageforme smøres med fedtstof, mel eller begge dele for at give kagen en glat, gylden overflade. For at gøre det lettere at få kagen ud af formen, beklædes den med bagepapir. Visse kager, især dem der indeholder æggehvider, bages i en form, der ikke er smurt - her er det meningen, at dejen skal klæbe fast til formen. Teflonbelagte forme og lignende er specielt velegnede til fugtige deje. Det er ikke nødvendigt at smøre disse forme, medmindre de også skal drysses eller formen skal beklædes med bagepapir. Når man smører formen, er det nemmere at få kagen ud, når den er bagt. Det fedtstof, man smører med, bør være af samme slags som det, der indgår i kagen. Smelt eller blødgør fedtstoffet, brug en bagepensel og pensl et jævnt, tyndt lag på og sørg for at komme ud i alle hjørner og kanter.

Holdbarhed og opbevaring Muffins: Bedst nybagt. Kan opbevares tørt ved stuetemperatur (20°-25°C) i en tætsluttende emballage i 2 dage eller fryses i op til 3 måneder.

Portioner Muffins: En dej af 250 g mel giver 8-10 muffins.

Problemer Muffins: Hvis konsistensen er sej eller bagværket er groft og hullet i strukturen, er der brugt for meget hævemiddel eller dejen er pisket for meget. Hvis det er tørt, har bagetiden været for lang. Hvis det er fladt i toppen, har varmen været for lav. Frugt synker let til bunds i dejen og bør derfor tørres grundigt og vendes i lidt af melet før de tilsættes.

Muffin har efter sigende sit navn fra det tyske ord "muffe", der betyder blød kage. Ordet "muffe" stammer fra renæssancen, og muffins var da også en fast bestanddel, da de første kaffehuse så dagens lys i 1600-tallets Europa.

Ordhistorie: muffin; en kage af sukkerbrødsdej iblandet chokolade, rosiner eller lignende og bagt i en lille form; ordet stammer fra engelsk.


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page