DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Torskerogn (kogt)

A bunch of blue grapes

Kategori:

Retter (forretter og hovedretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Skyl rognen, pak den i bage- eller pergamentpapir eller alufolie og kog den langsomt under låg i en gryde med vand tilsat lidt salt og peber i 20-30 minutter. Meget stor rogn koges op til ¾ time, da torskerogn skal være helt gennemkogt.

Servering:

Kogt torskerogn serveres varm med hollandaisesauce eller med remouladesauce eller med tomatsauce eller med smeltet smør i en lille skål ved siden af og nye, skrabede og varme, kogte kartofler eller Mini Flutes. Varm eller kold kartoffelsalat passer også godt til kogt torskerogn. Torskerognen kan desuden garneres med tomatskiver eller citronskiver.

Information:

Ordhistorie: fromage frais; en syrnet skummetmælk med et fedtindhold på 0,3% (meget blød konsistens). Smager meget mildt og anvendes bl.a. i dressinger og sovse; from+a/g/e frais; fra fransk fromage frais; fra fransk fromage 'ost, sylte, budding'; fra latin formãticum 'hvad der er lavet i en form'; & fra fransk frais 'frisk'.

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page