DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Skinketoast

(Parisertoast)

A bunch of blue grapes

Kategori:

Retter (forretter og hovedretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Pil løget og skær løget i tynde ringe, eller riv eller hak løget fint.

Brødrister:

Brødskiverne ristes på en brødrister i ca. 3 minutter på hver side, eller i en brødrister i ca. 3 minutter, afhængig af hvor sprød brødet ønskes.

eller...
Pandestegning:

Brødskiverne ristes i fedtstof på en pande i ca. 3 minutter på hver side, afhængig af hvor sprød brødet ønskes.

og...
Mikroovn:

Læg skinkeskiver på 4 af de ristede brødskiver.

Bred lidt sennep over.

Løgringene fordeles over.

Læg til sidst osteskiver på og læg de andre brødskiver over.

Læg dem på en stor tallerken.

Sæt brødene ind i mikroovnen og varm dem ved 750 watt i 1 minut og 30 sekunder til 2 minutter. Prøv med kortest mulig tid. Man kan altid give længere tid. Tag brødene ud af mikroovnen når osten er begyndt at smelte.

Servering:

Serveres straks, mens de er varme. Velegnet som forret.

Information:

Ordhistorie: toast; ristet brød; to skiver ristet brød med ost, skinke eller andet imellem; ordet stammer fra engelsk toast 'riste'.

Ordhistorie: toastbrød; et hvedebrød der er beregnet til at riste, og som forhandles i kvadratiske skiver = sandwichbrød; toast+brød; stammer fra engelsk toast 'riste'.

Ordhistorie: sandwich; skiver af franskbrød der er lagt sammen med pålæg imellem; s/and+wich; stammer fra engelsk sandwich; vist efter en jarl af Sandwich hvis kok skal have serveret ham denne ret.

Ordhistorie: sandwichbrød; et hvedebrød der forhandles i kvadratiske skiver = toastbrød; sandwich+brød; stammer fra engelsk sandwich.

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page