DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Ovnsildefileter (stegt)

Stegte ovnsild

A bunch of blue grapes

Kategori:

Retter (forretter og hovedretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Ovn:

Hvis sildefileterne er dybfrosne, skal de tøes op før brug.

Rens evt. fileterne. Klip eller skær finnerne af de udbenede sildefileter. Skyl og tør dem godt. Hak pillet løg, persille og dild. Skær tomaterne i skiver. Stryg lidt sennep på kødsiden af hver filet. Fordel halvdelen af hakket løg og krydderurter herpå og luk sildene sammen herom.

Læg de skivede tomater taglagt i et smurt, ovnfast fad og fordel resten af løg og krydderurter herpå. Læg sildefileterne herpå. Drys salt og peber på sildene og kom rasp på. Læg smørklatter øverst.

Retten sættes i en 220°C varm ovn i ca. 20 minutter. Fisken er færdig, når de er gyldne.

Servering:

Stegte ovnsild serveres varm med remouladesauce eller med tomatsauce eller med brunet smør i en lille skål ved siden af og nye, skrabede og varme, kogte kartofler eller Mini Flutes. Varm eller kold kartoffelsalat passer også godt til stegte ovnsild. Fisken kan desuden garneres med tomatskiver eller citronskiver.

Information:

Ordhistorie: sild; en sølvglinsende fisk med blålig til grønlig ryg, én rygfinne og skæl der let falder af; lever i stimer; latinsk navn Clupea harengus.


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page