DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Pølser (kogte)

(Wienerpølser, Bajerske pølser)

A bunch of blue grapes

Kategori:

Retter (forretter og hovedretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(1 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Grydekogning:

Der stikkes (prikkes med en gaffel) huller i skindet på pølserne, for at det ikke skal revne. Kom pølserne i en gryde med lunkent vand. Tilsæt eddiken. Vandet med pølserne bringes i kog, og der koges i ca. 3 min. Kogetiden afhænger af pølsernes tykkelse og type. Pølserne er færdige, når de ikke mere er rosa i midten. Stik en kødnål ind i midten, hold den der i 30 sekunder. Hvis kødnålen føles varm, er pølsen færdig.

eller...
Mikroovn:

Der skæres nogle små tværsnit i skindet på pølserne, for at det ikke skal revne. Kom pølserne i et lavt ovnfast fad (tærteform) eller tallerken sammen med 1 spsk. vand og 1 tsk. eddike. Fadet eller tallerkenen med pølserne dækkes med et microlåg. Pølserne koges ved 750 watt i ca. 1 minut til 1 minut og 30 sekunder. Kogetiden afhænger af pølsernes tykkelse og type. Pølserne er færdige, når de ikke mere er rosa i midten. Stik en kødnål ind i midten, hold den der i 30 sekunder. Hvis kødnålen føles varm, er pølsen færdig.

Servering:

De kogte pølser serveres varme med kartoffelmos eller med sur-sød dipsauce og f.eks. kogte ris eller med kold kartoffelsalat.

Sennep og ketchup kan serveres til efter behag.

Information:

Kvalitet Rå pølser: fugtige og rosa, ikke grå, sødlig duft, ingen tørre hjørner. Færdigtilberedte: hvis pølsen er stor, skal den være uopskåret, fugtig med frisk duft. Tørrede pølser: faste men ikke alt for tørre.

Problemer Rå pølser: sprækker, hvis de tilberedes for hurtigt og bliver tørre, hvis de ikke dryppes godt. Hvis pølserne er gamle smager de harsk og surt.

Ordhistorie: pølse; en masse af hakket kød, spæk og krydderier som er fyldt i naturlige eller kunstige tarme; spises røget, kogt eller stegt.

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page