DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Kyllingebrystfilet (kogt)

Kyllingefilet (kogt)

A bunch of blue grapes

Kategori:

Retter (forretter og hovedretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(1 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Mikroovn - optøning:

Optø den frosne kyllingebrystfilet i en varmebestandig skål på defrost, eller i 5 minutter til 5 minutter og 30 sekunder på lav effekt (160 watt). Prøv med kortest mulig tid. Man kan altid give længere tid. Vend kyllingebrystfilet'en et par gange undervejs. Under optøningen i mikroovnen hældes den væske ud, som samler sig i skålen, fordi mikrobølger tiltrækkes af vand, og hvis væsken ikke hældes fra eller tørres op med køkkenrulle, efterhånden som den samles, vil optøningen vare længere tid.

Hviletid: 10 minutter.

Tø altid dybfrossen kylling helt op inden tilberedning.

Mikroovn:

Læg den optøede kyllingebrystfilet med skindet opad og den tykkeste del ud mod kanten i en varmebestandig skål eller i et ovnfast fad sammen med ca. 1 dl vand. Tilsæt evt. salt og peber. Dæk med låg eller mikrobølgeovns-plastfilm (ekstra stærk og tyk egnet plastfolie), som ikke sættes for stramt på, da der skal være plads til dampen, når maden varmes op. Sæt skålen i mikroovnen og kog i ca. 5 minutter ved fuld effekt (750 watt). Kogetiden afhænger af kyllingebrystfilet'ens alder og tykkelse. Prøv med kortest mulig tid. Man kan altid give længere tid. Vend kyllingebrystfilet'en når den er halvt færdig. Kyllingebrystfilet'en er færdig, når den er helt gennemkogt og så mør, at den let glider af en gaffel stukket ind i den tykkeste del af kødet, samt at kødsaften som løber ud er klar uden rosa nuancer.

Lad kyllingebrystfileten stå og hvile under låg i 5 minutter for at udligne varmen.

Kyllingebrystfilet kan også koges i gryde.

Servering:

Den kogte kyllingebrystfilet serveres varm med kold kartoffelsalat og evt. dampede grønne asparges eller med sur-sød dipsauce og f.eks. kogte ris eller med kartofler (stegte) eller med bagte tomater og kartofler (kogte) eller kogt pasta.

Information:

Kylling: Kødets kvalitet afhænger af fuglens opvækst og af slagteprocessen. Generelt er det sådan, at jo større kyllingen er, desto bedre smager den (det gælder dog ikke for masseproducerede kyllinger). Den udvikler både fedt under skindet og i kødet, hvilket gør den mere mør. Høns er seje i kødet og bør slagtes, inden de er to år gamle, hvor de vejer ca. 2-2½ kg. Den veludviklede smag hos en høne er perfekt til en god sauce eller suppe, men kødet skal koges eller braiseres (steges ved svag varme og med tilsætning af væde) for at blive mørt.

Kvalitet Helt fjerkræ: en anelse fugtig, ubeskadiget skind uden mørke pletter, rundt bryst, bøjeligt brystben og frisk lugt. Parteret: en anelse fugtig og frisk lugt.

Ordhistorie: kylling; ungen hos høns og hønsefugle.

Ordhistorie: høns; hanner og hunner af hønseracer der holdes som husdyr og anvendes til produktion af æg eller (slagte)kyllinger.

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page