DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Frikadeller

A bunch of blue grapes

Kategori:

Retter (forretter og hovedretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres kold eller varm / Served cold or hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(4 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Pandestegning:

Pil og riv eller hak løget fint.

Slå ægget ud i en skål og læg kød, mel, løg, salt og peber i. Rør det godt igennem med en grydeske.

Tilsæt mælken lidt efter lidt under omrøring. Farsen må hverken være for blød eller for fast, så mængden af mælk kan variere lidt. Farsen har en tilpas konsistens, når den kan slippe skålens sider, men stadig kan røres.

Smelt fedtstoffet på en pande og lad det bruse af og blive gyldent.

Dyp en spiseske i en kop vand, tag en passende klump fars, og form den til en frikadelle med skeen og ens nyvaskede hånd.

Anbring frikadellerne på panden og husk nogenlunde rækkefølgen. Begynd f.eks. ved pandens håndtag og gå med uret rundt. Skru lidt ned for varmen og steg frikadellerne i ca. 5 minutter.

Skru op igen for varmen og vend frikadellerne. Start med at vende den frikadelle, som først blev lagt på panden og så videre.

Skru igen lidt ned for varmen og giv også frikadellerne 5 minutter på den anden side.

Stegetiden afhænger af, hvor store frikadellerne er.

Servering:

Frikadellerne kan serveres varme med kold kartoffelsalat eller med sur-sød dipsauce og f.eks. kogte ris eller med bagte tomater og kogte kartofler eller kogt pasta.

Frikadellerne kan også serveres kolde som pålæg på f.eks. rugbrød med med smør og eventuelt pyntet med f.eks. agurkesalat.

Information:

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page