DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Aspargessuppe

(Aspargescremesuppe)

A bunch of blue grapes

Kategori:

Retter (forretter og hovedretter etcetera).

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres varm / Served hotAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(2 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Kogning:

Hæld hønsebouillonen i en gryde. (Eventuelt opløs 1 hønsebouillonterning (10 g) i ½ l kogende vand i en gryde.)

Hæld aspargesvandet fra dåsen over i gryden sammen med hønsebouillonen og varm suppen op.

Rør derpå smør og mel sammen til en smørbolle.

Pisk smørbollen i den kogende suppe, til bollen er opløst.

Kog suppen ved svag varme i 5 minutter og sluk for varmen.

Rør æggeblommen med ¼ tsk. salt. Rør lidt af den varme suppe i æggeblommen.

Leger suppen ved at hælde æggeblommen i suppen under konstant piskning.

Smag suppen til med salt.

Læg aspargessnitterne fra dåsen i suppen.

Aspargessnitterne varmes nu i suppen. Suppen må ikke koge.

Straks før servering hældes den varme aspargessuppe over i en suppeterrin (en rund eller oval skål med låg hvori suppe serveres, og hvorfra der øses op) eller portionsanrettes i suppetallerkner.

Servering:

Aspargessuppen kan serveres varm sammen med brød eller Mini Flutes.

Information:

Ordhistorie: sherry; en lysegullig eller mørkebrun, sød eller tør hedvin (med 14-20% alkohol); fra engelsk sherry; afledt af middelengelsk sherris; fra ældre spansk Xerez 'Jerez (de la Frontera)', den by i Andalusien hvor sherryen fremstilles.

Ordhistorie: vin; en alkoholisk drik som fremstilles ved gæring af saft af friske vindruer eller anden frugt; to slags: bordvin (vin med op til 14% alkohol) og hedvin (med 14-20% alkohol); fra latin vînum; fra oldlatin rekonstrueret form woinom 'vin'; fra et ukendt middelhavssprog; beslægtet med græsk oînos 'vin' (jævnfør fremmedordet ønologi 'vinlære'), arabisk wain 'vin', hebraisk jájin 'vin'.

Ordhistorie: hvidvin; en lys, gullig vin der er fremstillet af druers frugtkød uden skaller eller af grønne druer, hvor skallen er med i en vis periode af gæringen Not equal to / Forskellig fra (ikke lig med) rødvin, rosé.

Ordhistorie: rødvin; en mørk, blårødlig vin der er fremstillet af blå druer, hvor saften har gæret sammen med skaller, kerner og stilke Not equal to / Forskellig fra (ikke lig med) hvidvin, rosé.

Ordhistorie: rosé eller rose; = rosévin; ros+é; fra fransk rosé 'rosenfarvet, svagt rødmende'; afledt af rose (jævnfør substantiv (navneord) rose).

Ordhistorie: rosévin eller rosevin; en vin af lys rødlig farve; fremstilles ved at drueskallerne skilles fra på et tidligt tidspunkt af gæringen, eller ved sammenstikning af rød- og hvidvin = rosé, vin rosé.

Ordhistorie: vin rosé eller vin rose; = rosévin.

Tips:


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page