DK-Flag Erik Østergaard - Opskrifter (på dansk) / Recipes (in Danish) Go to Home Page
 Symbol of Chef's cap / Kokkehat - symbol Return
  
  

Kanelsukker (sukker/kanel)

A bunch of blue grapes

Kategori:

Tilbehør etcetera.

JokerWhat / Hvad: Vælg en tilfældig opskrift (på dansk) fra gruppe
    Joker: Random / Joker: Tilfaeldig

Serveres kold / Served coldAlkoholfri / Non-alcoholic

Picture Gallery / Billedgalleri


Tilberedning:

(10-20 pers.)

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Ønsket mængde blandes under tilsmagning af ingredienserne melis (sukker) og stødt kanel, således at der kun tilsættes lidt stødt kanel ad gangen, indtil ønsket smag er opnået.

Der er ingen standardopskrift på kanelsukker (sukker/kanel) - det varierer fra blanding til blanding.

Her nogle eksempler på blandinger:

Servering:

Kanelsukker (sukker/kanel) anvendes bl.a. til drys på risengrød eller risengrød 2 og mannagrød, rababersuppe og stegte æbler samt til hvedebrød og andet bagværk eller indgår som ingrediens i f.eks. brødsticks.

Information:

Opbevares i tætlukkende beholder, tørt, mørkt og køligt.

Ordhistorie: kanel; et brunt krydderi der dufter sødt, og som anvendes i bagværk, desserter og visse madretter; fremstilles af tørret bark fra tropiske træer der vokser i Asien; kan+el; nedertysk kanêl; fransk cannelle 'kanel, kanelstang' egentlig 'lille rør'; afledt af canne; latin canna 'rør'.


E-mail Contact (Chef) / E-mail kontakt (Kok)   Return
   Go to Home Page